Hypnotiserend schoolhoofd in de problemen

Natuurlijk legt niemand het verband tussen de hypnosesessies van schoolhoofd George Kenney en de zelfmoord van twee van de leerlingen van zijn school. Immers, veel leerlingen hadden er baat bij, het gebeurde met toestemming van de ouders, en er is ook helemaal geen logisch verband te leggen. En toch gaan bijna alle krantenartikelen over deze zaak voornamelijk over de hypnose.

Jammer omdat het op het eerste gezicht hypnose in een kwaad daglicht stelt (en hypnose heeft al zo’n raar imago). Maar voor wie door de sensatiezucht heen weet te kijken, is het misschien ook wel een stukje reclame voor de methode van Kenney: Voor sommige leerlingen zouden de sessies “life-changing” zijn geweest, en is het eigenlijk niet een ontzettend briljant idee om leerlingen met examenvrees gewoon op school daar vanaf te helpen? Het eind van het liedje zal wel zijn dat Kenney zijn baan verliest of op zijn minst moet stoppen met hypnotiseren, en zijn leerlingen gewoon weer examenvrees hebben. Een gemiste kans.

Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>